شناخت خود، پذیرش خود، تغییر خود

شناخت خود، پذیرش خود، تغییر خود

 

سخنرانی دکتر حامد اختیاری در اولین همایش سالانه باشگاه مغز -شهریور 1403


همایش سالانه باشگاه مغز در شهریور ماه 1403 به همت آکادمی باشگاه مغز و با همکاری انتشارات مهروماه و حمایت مالی بنیاد زمانیان و همراهی فصلنامه تازه‌های علوم شناختی برگزار شد. بخش اول با پنل سخنرانی دکتر حامد اختیاری با موضوع «مغز آگاه من؛ از هیجان تا شناخت» آغاز شد و با گفت‌وگویی با ساینا غفرانی حول محور تجربیات کاستی توجه و بیش‌فعالی یا همان ADHD در بزرگسالان ادامه یافت.

دکتر اختیاری در سخنرانی خود ابتدا درباره مفهوم انعطاف‌پذیری مغز یا نوروپلاستیسیته صحبت کردند. ایشان توضیح دادند که مغز انسان قادر است با یادگیری، تجربه‌های جدید و سازگاری با شرایط مختلف، ساختار و عملکرد خود را تغییر دهد. این انعطاف‌پذیری باعث می‌شود که مغز بتواند خود را با محیط و چالش‌های جدید تطبیق دهد و توانایی‌های تازه‌ای را در طول زندگی به دست آورد.

در ادامه، دکتر اختیاری به توضیح مفهوم تنوع عصبی پرداختند. تنوع عصبی، به معنای پذیرش تفاوت‌های طبیعی مغز و الگوهای شناختی افراد است که می‌تواند باعث شکل‌گیری دیدگاه‌های متفاوت و رویکردهای منحصر به فرد در حل مسائل شود. این موضوع به ویژه برای افرادی که دارای شرایطی مانند اوتیسم، کاستی توجه و بیش‌فعالی و اختلالات یادگیری هستند، اهمیت دارد؛ چراکه هر فرد ممکن است توانایی‌های خاص خود را به شیوه‌ای منحصر به فرد بروز دهد.

پس از این بخش، ساینا غفرانی، از دانشجویان دکتر اختیاری، تجربیات شخصی خود از زندگی با بیش‌فعالی بزرگسالی را با حضار به اشتراک گذاشت و از چالش‌های خود در این مسیر صحبت کرد. او توضیح داد که چگونه این اختلال روی زندگی و عملکردهای روزمره‌اش تأثیر گذاشته و در عین حال موجب رشد و یادگیری عمیق‌تر او درباره مغز انسان شده است.

در بخش پایانی، دکتر اختیاری و حضار با همدیگر چندین پرسشنامه تخصصی حوزه تنظیم خلق و بیش‌فعالی بزرگسالی را تکمیل کردند. همزمان، دکتر اختیاری به ارزیابی و تحلیل نتایج این پرسشنامه‌های سنجش شناختی پرداختند؛ این پرسشنامه‌ها ابزارهایی برای ارزیابی و درک بهتر ویژگی‌های فردی و تفاوت‌های شناختی افراد محسوب می‌شوند.

شما را به مشاهده ویدئوهای این سخنرانی دعوت می‌نماییم.

پرسشنامه‌هایی که در این سخنرانی تحلیل می‌شوند:

تنوع عصبی AQ

مقیاس خودگزارشی بیش‌فعالی و نقص توجه در بزرگسالان (ASRS)

ابزار خود گزارشی مک‌لین جهت غربالگری مشکلات تنظیم خُلق (MSI)

چک لیست اختلال استرس پس از سانحه (PCL)

دوره مرتبط با این موضوع: دوره توانمند اما مضطرب

بخش اول

 
بخش دوم
 
 

دیگر ویدئوها: