این همایش در چهار بخش اجرا شد. بخش اول با پنل سخنرانی حامد اختیاری با موضوع «مغز آگاه من؛ از هیجان تا شناخت» آغاز شد و با گفتوگویی با ساینا غفرانی حول محور تجربیات ADHD در بزرگسالان ادامه یافت. سخنرانی پوریا سعات با موضوع «آکادمی باشگاه مغز؛ تابش نور آگاهی در مغز» پنل دوم را تشکیل داد. پنل سوم نیز با سخنرانی تارا رضاپور به همراه نشست با سیاوش صفاریان درباره «مغز تابآور من» برگزار گردید. در نهایت سخنرانی لادن قطبی با موضوع پویش آگاهی از مغز حسن ختام بخش اول بود که در آن پویش آگاهی از مغز معرفی شده و گزارشی از فعالیتهای آن ارائه شد.
بخش دوم همایش با حضور سخنرانان متعددی همچون زینب رحمتی با موضوع «ساخت یک تجربه موفق در مدرسه»، محمدرضا کتابی با موضوع «باشگاه مغز مدارس؛ مهدی پویا برای دانشآموزان»، الهام اختیاری با موضوع «چرا باشگاه مغز در مدارس»، عطاالله پورعباسی با موضوع «پرورش کودکان خلاق در خانواده و جامعه» و طاهره مهدوی با ادامه بحث «پرورش کودکان خلاق در خانواده و جامعه» برگزار گردید. سخنرانی حامد اختیاری درباره «روند تالیف و چاپ کتابهای انتشارت مهرسا و باشگاه مغز» بهعنوان پایان دهنده، بخش دوم بود.
بخش سوم این همایش به مراسم اعطای جایزه باشگاه مغز اختصاص داشت. در این بخش، نویسندگان مقالات برگزیده، معرفی و تندیس ویژه باشگاه مغز و لوح تقدیر خود را دریافت کردند. این مراسم با حضور و همراهی جمعی از اساتید و داوران شامل تارا رضاپور، حامد اختیاری، بهنام زمانیان، جواد حاتمی، مهدی شریفالحسینی، محمدرضا شالبافان، لیلا کاشانی وحید، پیمان قبادی، گلناز بغدادی، زینب رحمتی و اعضای کمیته دانشجویی برگزار شد.
بخش چهارم و پایانی همایش شامل جشن رونمایی از جدیدترین کتابهای باشگاه مغز بود. مؤلفان، تصویرگران و عوامل تالیف و تولید کتابها، میهمانان این بخش از برنامه بودند. در نهایت «اولین همایش سالانه باشگاه مغز» پس از برگزاری جشن امضا خاتمه یافت.
در حاشیه همایش، غرفههای متعددی از جمله غرفه کتاب، غرفه آکادمی باشگاه مغز، غرفه پویش آگاهی از مغز، و غرفه مدرسه باشگاه مغز برپا شده بود. این غرفهها فرصت مناسبی برای آشنایی با جدیدترین منابع و دورههای آموزشی در زمینه مغز و شناخت فراهم آوردند. همچنین، اساتید مختلف با حضور در این غرفهها به گفتوگو، پاسخدهی به سوالات و شبکهسازی با شرکتکنندگان پرداختند.
جمعبندی:
اولین همایش سالانه باشگاه مغز، با هدف ارائه محتوای علمی و کاربردی فراهم کردن فرصتهای متنوع آموزشی و شبکهسازی در زمینه مغز و شناخت برگزار شد. امیدواریم با همت و عزمی راسخ و با حمایت شرکتکنندگان عزیز، این همایش در طی سالهای آتی ضمن بهبود، به صورت پایدار و مستمر در مسیر توانمندسازی مغز و توسعه آگاهی از آن ادامه یابد.